2009.10.13. 15:43 anemic royalty

Ma szép időnk volt, Miskolcon esett, avagy 90 szám a lottón

Politikusok, diplomaták, szónokok? Ugyan! A legkomolyabb dumájuk a meteorológusoknak van, ezt bizton állíthatom. Nincs az a miniszterelnök vagy diplomata, aki úgy tudja a szavakat csűrni, csavarni, hogy bármit történjen, azt mondhassa: én megmondtam... Ma reggel azt mondja az egyik meteorológus a rádióba, hogy "ma napos, felhős, vagy részben felhős időnk lesz."

Hát milyen lehetne még? Mi más választás van? Talán sütni fog a Mars, vagy netán jégtömbök vonulnak majd át az égen? Zseniális, ahogy szinte egy fél mondatban az összes lehetőséget lazán lejelzik... Ez pont olyan, mintha az ötöslottón 90 számot ikszelnék be, aztán másnap a Blikk címlapján hirdetném: én eltaláltam!
Semmilyen más szakma annyi „lehet”, „esetleg”, „várható”, „néhol”, „előfordulhat” és társai szót nem használ, erre bárki fejét ráteszem...

Van egy eredeti ötletem! A meteorológusok is jól járnának, mi nézők, hallgatók is, ha esténként az aznapi időjárást mondanák be. Ők telibe találnának mindent, mi meg lelkünkben égő rőzsedalok sugárzó örömével konstatálnánk, hogy minden igaz, amit hallottunk. Sőt miután nem kellene így túlragozniuk és mindenféle töltelékszóval megfűszerezni a mondanivalójukat, maradna idő kicsit feldobni az időjárás jelentést.

Valami ilyenre gondoltam:

„Kedves hallgatóink! Ma országszerte sütött a nap, ahogy Marika néni is a szomszédban almás rétest. A Velencei tó felett beborult az ég, lent pedig Kovács Sanyi és barátai egy vitorlással.  Keletről egy meleg front érkezett hazánkba, de szerencsére a rendőrség biztosította a terepet, egyetlen tojás vagy kő nem repült be. Fővárosunkban 17 fok volt, Szegeden 16, Békéscsabán 20, Egerben nem számoltuk meg. Miskolcon esett az eső, ahogy  helyi riporterünk vércukorszintje is. Az ország északi területein erős szél fújt, míg délen minden rendben volt, a száraz időhöz sok hasonló pezsgő is fogyott. Éjjel 5 fok volt, és az egész ország területén sötét, aki felnézett az égre, vagy le egy betonoszlopra, az sok szép csillagot láthatott. A Balaton vize reggel 14 fokos, este 16 fokos volt, köszönjük a segítséget kiküldött tudósítónknak, hogy egész nap tartott a hőmérőt a vízben. A Dunán hajóvonták és Schirilla György találkozása tilos!

Holnapi időjárásunkat ugyanebben az időben, holnap este, itt hallgathatják meg.”

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://sendupcomedy.blog.hu/api/trackback/id/tr111447642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása