2010.05.31. 12:13 anemic royalty

Rúgjon gólt a ráknak! Hajrá!

Jön a foci vb. Ennek megfelelően a férfiak jelentős része - beleértve magamat - is szépen lassan elkapja a focilázat. Megőrül. A nők jelentős része pedig különböző kreatív technikákat igyekszik elsajátítani, hogy türelmüket a lehető legerősebbre eddzék, vagy éppen kitaláljanak különféle programokat maguknak, amíg párjuk sörözve üvöltözik, azt nézve a szintén állatias hangokat kiadó haverokkal, ahogy 22 férfi üldöz egy műanyag bogyót...

Ezt a témát a reklámok sem hagyják figyelmen kívül. Amivel elvileg nem lenne gond, csak néhány – sőt nem is olyan kevés – cég minden áron labdákat és focizó embereket tesz a hirdetéseire.

Ha kell, ha nem.

És ez engem baromira idegesít. Mintha mi, fociszerető emberek valamilyen debilek lennék, hogyha labdát látunk, akkor nyálcsorgatva, négykézláb elindulunk venni, bármit, amit el akarnak nekünk adni. Mert ha labda, akkor az jó, az kell nekünk. Mert ezt hiszik. Azon talán senki nem gondolkodik el, hogy csak és kizárólag akkor érdemes focival hirdetni valamit, ha a célcsoport teszem azt a sörös-focis csávók.

De nem ez megy.

Az irodabútoroktól kezdve a fényképezőgépeken át a joghurtig(!) mindenhol labda, meg focizó pasik. Bővítsük tehát a kört! Mit lehetne mondjuk még a focival eladni, hogy mi agymosott mezei szurkolók rácuppanjunk a termékekre? Ne elégedjünk meg részeredményekkel, menjünk rá mindenre! All in!

Például hentesáru. Mondjuk a fagyasztott marhalábszárat lehetne egy olyan képpel ábrázolni, ahol egy védő páros lábbal csúszik a csatár lábába, és látszik a nyílt csonttörés. Headline: A jó csontosat szereti? Vagy például prosztatanagyobbodás elleni gyógyszer reklámra rá kell tenni 2 nagy labdát és azt mondani: Ne legyenek ekkorád a golyóid, haver!

Na de hogy megpróbáljuk ezeket a huligánokat most olyan termékek vásárlására is rávenni, amit amúgy nem tennének, de vannak olyan elvakult hülyék, hogy a foci vb-re való tekintettel biztos megveszik. Hiszen ha foci, megvesszük a terméket...

Wc illatosító. Képen egy labda, ami repül egy kapus felé, aki nagyon ijedt arcot vág. Ha beszarnál, van megoldás!
Porlcelán tányérkészlet. Kerek, mint a labda, vedd meg!
Függöny. Focizz otthon nyugodtan, ez megvédi az ablakot, hogy betörjön!
Hüvelygomba. Ezt add a csajodnak oda, ne a labdát!

Persze ettől még semmi nem fog változni. De remélem a címben szereplő mélységig azért nem süllyedünk. Én mindenesetre vettem búvárfelszerelést.

És júliusig dafke nem veszek semmit.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés reklám foci vb labda


A bejegyzés trackback címe:

https://sendupcomedy.blog.hu/api/trackback/id/tr682044479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása