2010.10.27. 18:05 anemic royalty

Beszélj angyalokkal, csak 480+áfa/percért!

„Tegyen ki egy papírpénzt az asztalára éjjelre, én küldöm a pénztalizmánt, ami reggelre megteszi a hatását!”

Aki ezt így most hirtelen nem értené, azzal közlöm, hogy mindezt vasárnap délelőtt az egyik nagy kereskedelmi csatornán láttam, asztro, ezo vagy mittudom én milyen betelefonálós jós műsorban. Mindig azt hiszem, hogy nincs lejjebb. De van. A fémhuzalokkal vízereket imitáló, lélekérző, táltos, tisztán látó, meg mittudomén milyen magukra aggatott címkével rendelkező kóklerek listája végtelenül hosszú. Nem mondom, hogy az asztrológia maga átverés, bár én nem hiszek benne, de sok mindenen csak nevetni tudok.

Közhelyekre épülő, de persze személyre szabott jóslatokat adnak, amit egy fejlődésben visszamaradt óvodás is el tudna mondani; energiát küldenek telefonon keresztül; szemrebbenés nélkül közlik velünk, hogy a lakásunkban 3 szellem van, két férfi és egy nő, de ne izguljunk, mert jó szellemek; vagy éppen arra kérik a 92 éves mozgáskorlátozott nénit, hogy ugyan rakja már át a franciaágyát nyugat-keleti irányba, mert az rossz vízér irányban fekszik, és biztosan azért fáj a háta...

Két véglet van. Az egyik a semmitmondó jóslatok, amiért még 5 Ft is sok, nem hogy percenként 420 Ft+áfa meg a kapcsolási díj. Ez általában a „mezei” jósokra igaz.

” Igen, Önnek változás fog beállni az életébe...” Mikor? És micsoda?
„Pénzügyeit tekintve javulást látok...” És? Zsömlére lesz több pénzem, vagy nyerek a lottón ???
 „Ön utazni fog.” Aha... köszi, de mesélj, a kisföldalattival jutok el a Mexikói útra, vagy a Bahamákra megyek luxushajóval?
„Ön egy komoly családi problémán van túl...” Mikor? És min is? Fifike szart a szomszéd kertjébe, vagy lemészárolták az egész családot?
"Ön nem elégedett teljesen..."  Ne már! Komolyan! Van ilyen?????

Ilyenkor kidülledt szemgolyókkal üvölteném a világba: monnnyá már valami konkrétat ennyié'!!! Na és persze a nyomorult betelefonálót rögtön lekeverik, nem kérdezhet vissza. Pedig valószínű benne is megérik a konkrétum hiányának égető érzése. És annyit sem tesznek meg ezek a „jósok”, hogy legalább megpróbálják eljátszani, hogy személyre szabott jóslást készítenek, hogy tényleg "utánajárnak" az igazságnak. Ugyan már! Kevernek egyet a kártyán, olyan unott arccal, mint aki 2 napja nézi egyfolytában a Honfoglalást, aztán még le sem rakják az asztalra az első két lapot, de már tolják, hogy azt látom, meg ezt látom... hm...
Felesleges ez az egész kártyahumbuk, akár fagyasztott marhalábszárakat is dobálhatnának, arról is legalább ennyire hinném el, hogy igaz.

Na a másik véglet meg a konkrétumokkal való teljes beetetés, a hallgatóság és nézőség teljes hülyére vétele. A halottlátók, a táltosok, meg szellemidézők olyan bizonyossággal állítanak dolgokat, mintha egy könyvből olvasnák. Elhiszem én, hogy vannak olyanok, akik hisznek a szellemekben, meg lélekvándorlásban, de azért lássuk be, az azért eléggé megkérdőjelezhető, hogy egy stúdióban ülő, részeg kanadai favágónak öltözött valami azt mondja, látja betelefonáló melletti szellemet, érzékeli őt, egy 60 év körüli férfi... Meg amikor azt mondják, küldöm az energiát a képernyőn keresztül. Olyan Besenyő Pista bácsisan: há’ honnan tudja az az energia, hogy hová kell mennie? Há’ okos az a energia? A több százezer tv-néző meg, aki nem akarja, az kapja az energiát? Há’ mi folyik itt kérem??

És nincs határ! Mindig van valami újabb, amire tátva marad a szám, és bámulom a képernyőt csorgó nyállal, mint a bedrogozott kafferbivaly a NATGEO-n. Legutoljára az első sorban idézett pénztalizmános csávó döbbentett le, de eléggé. Lumini a neve, és bevallotta, hogy fényharcos és angyal. És sajnos nem az a következő mondat, amit hallok, hogy Lumini, vedd fel szépen ezt a kis elől gombolós kabátocskát, és menjünk szépen, hanem folytatja tovább. Hogy túlélt egy autóbalesetet, angyalok mentették meg és úgy érzi, az a feladata, hogy segítsen az embereken..... Öreg, akkor húzzál vörösiszapot takarítani! Na és aztán azt mondja, hogy van neki ez a pénztalizmánja, ami segít mindenkinek sok pénzt szerezni. Itt van nála, mindenki megnyugodhat. Annyian kérték a múltkor, hogy megint magával hozta. De cuki. A könnyeim patakban hullanak már ekkor a meghatódottságtól...

De nem is ez a durva, hanem van, aki elhiszi! Betelefonál egy 27 éves nő – tehát még azt sem lehet mondani, hogy egy hóbortos nagyi – és azt mondja, ő a pénztalizmánt kéri. Fénytáltosunk pedig azt mondja, minden oké, tegyen ki egy papírpénzt az asztalra, ő meg a fénytalizmánt ráküldi vagy mi, és akkor reggelre jó lesz. Csípjetek meg!

Emberek ülnek az országban a tv előtt, telefont emelnek fel, és hívásonként több ezer forintod adnak vagy semmitmondó jóslásokatért, amit a szomszéd hentes is minden különösebb probléma nélkül ingyen el tud mondani, vagy olyan bődületes baromságokért, amit a legtöbb ember másfél tonna marihuána elfogyasztása után sem hinne el.

Azt hiszem bele kellene vágni ebbe a businessbe.... Már látom magamat, ahogy ülök egy stúdióban...

Várom hívásaikat!

Romulusz vagyok, tisztán halló, látomásvezérürü. Szerelmi kötést, nyomókötést küldök, kapcsolatban vagyok a zombikkal, a pusztaszabolcsi nőegylettel, és a Szaturnusszal. Rontást adok és veszek le és rántást keverek. Nyugodtan hívjon, ha kíváncsi mennyi halott angyal van a padlásán, fájt e valaha a foga, rokona-e Napóloennak, vagy ha tudni szeretné a múlt heti mozambiki lottószámokat.

Bármikor adásba kerülhet, de ha nem sikerülne, ne adja fel! Hívjon!!!!

Jó lesz minden!!!!

 
Mindenestre ha így tennék, kérem, lőjetek le.

Szólj hozzá!

Címkék: műsor ezo jós betelefonálós asztro


A bejegyzés trackback címe:

https://sendupcomedy.blog.hu/api/trackback/id/tr432403382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása