Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Leírás

Csináltam egy blogot, mert anélkül félkarú órás vagyok. Hiszen az élet olyan, mint a póker: be kell lőni a 11-est.

2010.02.08. 17:50 anemic royalty

*Az arc csupán illusztráció!

Bár az intromban megfogadtam, hogy politikáról nem írok, s tartom is ezt, egy picit érinteni fogom a témát. Természetesen semleges maradok, mint Terry Black.


Őszinte leszek, úgy unblokk idegesítenek a választási plakátok. És nem csak azért, amit írnak, hiszen azoknak kevésbé hiszek, mint az intelligens mosóporreklámoknak, hanem mert tehén nagyságú ronda emberek merednek rám. De őszintén, nem elég ocsmány így is a városkép? Miért kell 5 méterenként agyonretusált E.T. arcoknak rám bámulni? Miért kell méteres orrszőröket és gagyi vigyorgásokat néznem? Ha még véletlenül bármelyik párt demagóg-generált üzenetének akár bármelyik sorát elhinném egy gyenge, megszédült pillanatomban, ezek a megafejek azonnal józanító pofonként hatnak elkallódni vágyó gondolataimra. Könyörgöm, azt a szót ismerik, hogy jóízlés? És ami a legszebb, mindegyik igyekszik valami bájos, őszinte szerethető mosolyt varázsolni az arcára, de nekem mindegyik olyan, mintha azt mondaná: gyere kicsi fiú, adok cukorkát... Mindemellett arconként másfél hét photoshop.

Van egy korszakalkotó ötletem! Zsenialitásommal már csak szerénységem vetekedhet. Arra gondoltam, hogy sok reklámkampányhoz hasonlóan mi lenne, ha teszem azt mások fejei lennének kint a sok szőrős gumimaci helyett? És kiírnánk, hogy a kép csupán illusztráció.

Legyen mondjuk modellek. Lányok, fiúk vegyesen, 18 felett, 30 alatt. Szép, természetes arc, kedves mosoly. Aztán persze becsillagoznánk a nevénél, és alul kiírnánk, hogy a kedves képviselőjelölt arcképét a saját weboldalán, a pártkiadványokban és kukában szereplő szórólapokon lehet megtekinteni. Talán ebben mindegyik párt szavazói egyetértenének velem. Megakonszenzus.


Komolyan, minek is kell tudni, hogy néz ki a kedves képviselő bácsi, néni? A szavazócetlin úgy sincs rajta, ha meg bekerül a parlementbe, onnan már úgysem látjuk... Akkor meg minek? Mert ha még attraktívak lennének... De a többség olyan, hogyha bemegy a spájzba, a macska soha többé nem meri kilopni a szalámit.


Ha pedig helyes lányok (na jó, meg fiúk) lennének kint, legalább jó érzés lenne ezekre az óriásplakátokra nézni, és pár másodpercig elfelejtenénk, hogy miről is van szó valójában...


Mert az az igazi baj...

 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány vélemény politika illusztráció óriásplakát választási


A bejegyzés trackback címe:

https://sendupcomedy.blog.hu/api/trackback/id/tr21739831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása