2009.12.23. 10:08 anemic royalty

Hogyan születik egy karácsonyi jókívánság?

Kedves barátaim! Nézzük meg, mit is szeretnék nektek karácsonykor üzenni. Induljunk ki a hagyományos „Kellemes karácsonyi ünnepeket!” kifejezésből.

Először is nem ünnepeket, hanem ünnepet. Na. Egy karácsony van, vagy mifene.

Tehát: Boldog karácsonyi ünnepet!

Itt van a kellemes szó. Ne már. Olyan kis semmilyen. Egy jazz szám lehet kellemes, vagy a reggeli kávé, esetleg egy berúgás, de szerintem a karácsony minimum boldog legyen.

Itt tartunk: Boldog karácsonyi ünnepet!

Mivel azt mindenki tudja, hogy a karácsony egy ünnep, így ezt meg is spórolhatjuk.

Most: Boldog karácsonyt!

Tényleg 2 szóval el akarjunk intézni az év legszebb ünnepét?! De snassz... Jóhogynem böffentünk egy toboz ízűt, hogy izé na.... Vagy csak pislogunk kettőt. Esetleg kacsintunk egyet. Na nézzük meg, mit lehet még hozzátenni: áldott, vidám, meghitt...

Na most: Áldott, vidám, meghitt, boldog karácsonyt!

Kissé olyan, mintha szótárból felelnénk németórán. Picit törjük fel, puhítsuk, nézzünk a mélyére! Mit is akarunk mondani? Teljen meghitt hangulatban a karácsony, szeretetben, veszekedés nélkül, ünnephez méltóan. Ahogy egyes hollywoodi filmekben. Na jó, a kutya azért ne beszéljen...

Tehát: Meghitt, szeretetben teljes, veszekedés nélküli, ünnephez méltó hangulatban eltelő, boldog karácsonyt kívánok!

Na ezt még leírni is hosszú, nem hogy kimondani... Huh...na fussunk neki még egyszer.Hol vannak például az ajándékok??? Mert sajnos azért sokakat az motivál ilyenkor. Valahova belecsempésszük...

Így állunk: Meghitt, szeretetben teljes, veszekedés nélküli, ünnephez méltó hangulatban eltelő, boldog karácsonyt kívánok sok ajándékkal!

Na de milyen ajándékkal? A szokásos sapka, amiből tucat van, esetleg egy hányásmintás nyakkendő? Nem, legyen olyan ajándék, aminek tényleg örül az ember. Mert LCD tv nélkül a karácsonyfa olyan mint, Makó Jeruzsálem nélkül. Javítunk.

Most így állunk: Meghitt, szeretetben teljes, veszekedés nélküli, ünnephez méltó hangulatban eltelő, boldog karácsonyt kívánok sok olyan ajándékkal, aminek örülsz!

Kisregény. Hogy az a...

Így?  Meghitt, szeretetben teljes, boldog karácsonyt kívánok hasznos ajándékokkal!

Na ez olyan, mintha tükörfordítása lenne egy kínai karácsonyi fröccsöntött játéknak. Jó, akkor nincs más hátra, mint előre, és a reklámos vénám majdcsak ír valamit.

Hát így:

Olyan karácsonyt kívánok Neked, amilyet megálmodtál.

Roland

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep üdvözlet kellemes karácsonyi hellókarácsony


A bejegyzés trackback címe:

https://sendupcomedy.blog.hu/api/trackback/id/tr731617451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása