2010.11.09. 10:06 anemic royalty

Kurt Cobain forog, mint a ventillátor.

Múltkor már írtam a Megasztárról, most be kell vallanom, hogy a Péntekestevége  hétnekjajdejóbepunnyadokaTVelé tender győztese pár hete az X-faktor volt. A műsorra nem térnék ki, csak egyetlen műsorszámára. Meghívott sztárvendég (!) az Anti Fitness Club volt. Igazából felháborodhatnék a „sztárvendég” kifejezésen, de a Lagzi Lajcsi, Fásy Ádám jelezte vonal annyira megölte ezt a szóösszetételt, hogy a BKV-ellenőrt is így hívom, amikor már másodszor találkozom vele.
Celeb az, aki nem tud semmit.

A beharangozóban az összes díjat felsorolták, amit a bedrogozott fiatalság, és az elköltött milliók nyertek nekik, már magam is úgy éreztem, megtiszteltetés, hogy nézhetem őket.
A baj csak az, hogy amennyit láttam belőlük eddig életemben, már az sok is volt. Nagyon meg vannak csinálva, hogy ilyen csúnyán fejezzem ki magam, számomra az egész egy nagy marketinggépezet csúf gyermeke. Ilyenkor szomorodom el, tudván azt, hogy tele van ez az ország pokolian tehetséges fiatalokkal, csak éppen pénzük nincs semmire. Arról nem is beszélve, hogy ezt a műfajt - vegyük most a rockot, mint számos zenei irányzatot egyesítő gyűjtőkategóriát - , csak őszintén lehet jól csinálni. Nem mondom, hogy egy-egy nagy rockbandának ne lenne célja a népszerűség, a pénz, de amit csinálnak, és ahogy csinálják az Igazi.
Direkt írtam nagy í-vel...

Ezek a pubertás korú műrockerek, Marilyn Manson kitagadott lányával az élen nem hiszem, hogy azért kerültek be Magyarország jelenleg talán legnézettebb tv-műsorba, mert jók. Ugyan. Olyanok, mint Lady Gaga, csak kicsiben. Az a fura arcú lány is csak azért lépte elsőként a TeCsőn az egymilliárdos nézettséget, mert akkor is az ő klipjét adta ki ajánlott videónak a rendszer, ha te éppen a zöldszemes ostoros egysejtű szaporodását bemutató előadásra  kerestél rá... Így könnyű. Amennyit ráköltenek Gaga hölgy marketingjére, abból a teljes afrikai kontinens hetekig jóllakna. Nekünk nincs Lady Gagánk. De fitnesz ellenes klubunk igen.
Kis pénz kis foci...

Maga a szám, a Soha se mondd! feldolgozása annyira még nem is volt rossz. Hernádi Judit megjelenését még akár ötletesnek is lehetne nevezni. Az persze, hogy playbackről megy, említésre sem méltó, nem hiszem, hogy ezektől a gyerekektől el lehetne várni, hogy élőben így nyomják. Az, hogy nem saját számot hoztak - ahogy egy másik hasonló műsorban szállóigévé vált -, semmi mást nem jelent, mit nincsen jó számuk, amivel ki mernének állni. A nívós célcsoportukat illetően talán elég csak az egyik netes kommentet idézni: „én csak azt nem értem, h minek jött oda a juci?”
No comment.

Ami igazából kiverte a biztosítékot az a szám vége, amit a videón 2:44-től láthattok. A szám előtti felkonferálás közben Ördög Nóra megjegyezte, hogy talán nem vadulnak be a fiúk, majd kijavította magát, hogy az sem lenne baj, hadd legyen vadak. Ezek után nem lepődtem meg, hogy a szám vége után a gitárokat szétverték, a dobokat felrúgták, majd a „váratlan” randalírozást pár megahiggadt security man szakította félbe... A nézőközönséget egy emberként némította el a hangulatfelelős, a zsűri is benne volt a játékban, adták a csodálkozó biciklis postást. Senki ne gondolja egy percig sem, hogy őszinte volt a döbbenet. Pont azon bukott be, hogy elképzelhetetlen, hogy 100 ember ugyanakkor marad csöndbe, hogy senki nem fütyül, nevet, tapsol, vagy hördül fel.
Színház az egész világ.

Lehet, hogy Manyi néni Tiszafütykös alsón ennek láttán leejtette a lábos nokedlit, és felháborodott ezeken a durva kisfiúkon, de lássuk be, ez igencsak műre sikerült. Az ilyen törés-zúzás a plusz, amit nem lehet pénzen megvenni. Ez vagy jön, őszintén, mindent elsöprően, vagy nem más, mint egy félresikerült performance. És mondanom sem kell, hogy ez melyik volt... Persze van bennem némi elfogultság, és olyan együtteseken szocializálódtam, mint a Guns n’ Roses, Nirvana, Metallica, AC/DC és társaik, és nem is várom el egy ilyen együttestől, hogy akárcsak megközelítse, de akkor ne is próbálkozzanak ilyen műbalhéval.

Srácok, én azért az ellenkezőjét üzenném annak, mint amiről énekeltétek: legyen mindennek vége!

Kurt, én kérek elnézést.

(az említett rész 2:44-től, isten őrizz, hogy végigszenvedjétek...)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: rtl x club anti fitness őszinte faktor


A bejegyzés trackback címe:

https://sendupcomedy.blog.hu/api/trackback/id/tr642435491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása