2014.03.21. 11:00 anemic royalty

A Ponyvaregények csonkig égnek

Van olyan sor, amibe nem jó beállni. Például reggel a buszra várva, a munkanélküli hivatalban, az urológián vagy a zöldségesnél, amikor az előtted álló nyugdíjas néni vagy 30 perce meséli az eladónak tűnő tárgynak, hogy mennyire felháborítja, hogy ez a Berki Krisztián miket csinál a csunyájával, miközben te meg sietnél.

Azonban van olyan sor, amibe jó becsatlakozni. Ilyen például azon videók készítése, melyben hollywoodi szuperprodukciók alá tettek be magyar verseket. Az ötlet remek, a videók remek remakek lettek. 

Én annyival bolondítottam meg ezt a receptet, hogy nem egy verset, hanem regény részletét csempésztem egy film alá. A Ponyvaregény kultikus jelenete elevendik meg, de Jules Winnfield most nem Ezékiel 25:17-et idézi, hanem az öregedésről mesél Márai szavaival.

 

 

 

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://sendupcomedy.blog.hu/api/trackback/id/tr655872182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Trebitsch 2014.03.22. 20:00:44

A pontosság kedvéért hadd egészítsem ki azzal, hogy Jules az eredetiben sem Ezékiel 25,17-et idézi, hanem egy Tarantino által írt kamu bibliaszöveget. De ez mit sem von le sem az eredeti mű, sem a remake értékéből.
süti beállítások módosítása