2009.12.21. 15:50 anemic royalty

Hirtelen Hóeséses Hideg

2009. 12.19. szombat 15: 02 Óbuda, kis utca. Ülök az autóban, kicsit havazik. A frizurám tökéletes.

15: 15 A hó elkezd komolyabban esni, nagy a forgalom mint ligeti kurvának a majálison. De még van kilátás.

15:35 Nem gyengén elindult a hóesés. Margit-híd budai hídfő. Alig látok ki, belülről a lehelet, kívülről a hó és jég nehezíti a látást. Emlékezetből vezetek. Úgy emlékszem jobbra van még egy sáv. Index ki, én be. Sikerült. 

15:49 Káosz kapitány bevállalós vezetői a városban! Egyszerre 5 autó 8 irányból próbálja magát átverekedni egy kereszteződésen. A frizurám tökéletes, csak az égnek áll.

16:00 Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt. Széna tér. Lépésben haladunk. Mármint úgy, ha kiszállok a kocsiból, lépésben tudok haladni. Egy jégkaparó segítségével nekiesek a szélvédőnek több-kevesebb sikerrel. Több a kilátás, kevesebb a jég. Amiatt meg nem kell izgulnom, hogy rám dudálnak, hogy haladjak. Lámpaváltásonként ugyanis 0,47 autó jut át. És nem is látják hova. 

16: 17 Izgalmas kalandok. Lejtőről kocsi le, sínen át egy másik, villamos jön, de nem lassít, minek is. Már csak popcorn és kóla kell , mint a moziban. A kellő sötétség már megvan. A fejekben is. 

16: 30 Sikerült fél óra alatt megtenni vagy 1 km-t. Nem valami eget rengető sebesség, de a 4-es metró fúrópajzsait még simán verem.

16:45 Moszkva tér, -6 fok. A frizurám még mindig tökéletes. Az idegrendszerem kevésbé.

16: 55. Gondolkodom. Leesett a hó. Én mint egyszerű futballszerető ember nem tudom, mikor jön a hó, de vannak, akik számára ez nem kérdés, sőt munkaköri kötelesség tudni. Így tényleg csak annyi merül fel bennem, hogy HOL VANNAK A HÓKOTRÓK?!!?! Ez pont olyan, mintha a Mikulás mondjuk december 6-án reggel indulna el... De hogy kézzel foghatóbb példát hozzak, olyan, mintha a tűzoltók riasztáskor még belefognának egy póker partyba. Hisz ki gondolta volna, hogy tűz lesz?

17:02 A frizurám még tart. Olyan heves jeges. Az ember hamar hozzászokik a helyzethez. Állandón a féken a lábam, a szélvédőn van egy 10x15ös kivágás, amin épphogy kilátok,  folyamatosan azt figyelem, hogy a nercbundás, mobiltelefonozó Merci terepjárós hölgy indexelés nélkül mikor vág be elém.

17:21 Célhoz érkezem. Az ablakon kitekintve nem is olyan durva. Egy világváros, amit megbénít némi fagyott víz. A rádió közli, hogy a közterület felügyelet azt kéri az emberektől, ne induljanak el otthonról.
Üzenem neki, ők meg induljanak el!

19:45 Slusszpoén. Bemondják a hírekben, hogy vagy 400-500 hókotró végzi a munkáját, az utak jól járhatóak.

Basszus, mióta jön be nekem a bécsi rádió magyarul??


 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest vélemény kalandok káosz vezetés hóesés hellókarácsony


A bejegyzés trackback címe:

https://sendupcomedy.blog.hu/api/trackback/id/tr611613547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása